Gå videre til innhold
Avdelingsleder prosjektutvikling vind, Solveig Ulseth.
Avdelingsleder prosjektutvikling vind, Solveig Ulseth.

Pressemelding -

Kraftløft i Finnmark: Aneo sender to forhåndsmeldinger til NVE

Aneo, ved Enhet for fornybar portefølje og vekst, sendte mandag denne uken inn to forhåndsmeldinger til NVE i forbindelse med Kraftløft i Finnmark.

Vil utvikle vindkraftverk i Hammerfest

Prosjektene omfatter vindkraftverkene Skjøtningberg i Lebesby og Kokelv i Hammerfest. Skjøtningberg-prosjektet er et resultat av Aneos oppkjøp av vindkraftporteføljen til Norsk Miljøkraft Finnmark i desember i fjor, mens Kokelv-prosjektet ble identifisert gjennom egen screeningprosess.

Ønsker å bidra til regjeringens mål

Et dedikert team i selskapet har jobbet intenst for å nå tidsfristen 22. april. Framover skal det jobbes videre med prosjektutvikling og å opprette og holde dialog med alle interessenter for prosjektene. Avdelingsleder prosjektutvikling vind, Solveig Ulseth, sier det blir spennende å følge prosessen videre.

– Aneo ønsker å bidra til at Regjeringens mål om 4,5 TWh ny fornybar kraft i Finnmark kommer på plass så raskt som mulig innenfor forsvarlige rammer. Vi har nå sendt inn to gode meldinger til NVE, og ser fram til videre arbeid.

Emner


  • Det nordiske fornybarselskapet Aneo ble etablert 2022, og eies av TrønderEnergi og HitecVision.
  • Mens HitecVison har gått inn med frisk kapital i det nye selskapet, har TrønderEnergi lagt sin virksomhet innen vindkraft, energiforvaltning og energitjenester, eiendom, samt en minoritetsandel på cirka 19 prosent av TrønderEnergis vannkraft, inn i Aneo.
  • Eierskapet til ca. 81 prosent av TrønderEnergis vannkraft, samt dets eierandel på 40 prosent i nettkonsernet Tensio, ligger igjen i TrønderEnergi, som skal drives som eget selskap videre.
  • Aneo har en investeringskraft på 15 til 20 milliarder kroner i første omgang.
  • Hovedkontoret ligger i Trondheim.

Kontakter

Kristin Kulseth

Kristin Kulseth

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +4745252348