Gå videre til innhold
Fagansvarlig for energifleksibilitet i Aneo, Karen Byskov Lindberg.
Fagansvarlig for energifleksibilitet i Aneo, Karen Byskov Lindberg.

Pressemelding -

Aneo blir med i europeisk fornybar-nettverk

Fornybarkonsernet Aneo blir nytt medlem i det europeiske fornybarnettverket Smart Energy Europe – SmartEn.


Brüssel-baserte SmartEn samler europeiske fornybaraktører, og jobber for en effektiv overgang fra et fossilt til et fornybart samfunn, basert på smarte, teknologiske og kundevennlige energiløsninger.

– Vi er glade for at Aneo blir en del av smartEn-familien, og ser frem til å jobbe sammen med dere om å realisere vår visjon om en digital, desentralisert, dekarbonisert og fleksibel energisekto med forbrukeren i sentrum, sier direktør for smartEn, Michael Villa.

Forbruker i sentrum


SmartEns visjon er at «enhver europeer tjener på å spille en aktiv rolle i det grønne skiftet», og er opptatt av å lage løsninger som gjør hverdagen lettere.

– SmartEn har forbrukeren i sentrum, og jobber for å bryte ned barrierer som i dag hindrer en fleksibel overgang fra et fossilbasert samfunn til fornybart samfunn. SmartEn jobber blant annet mye med å få til mer lokal kraftproduksjon som i dag ofte hindres av reguleringer knyttet til nettet. SmartEn er også en døråpner inn til EU, og for oss i Aneo er det viktig å være med for å bli oppdatert på, og få innsikt i, hva som skjer i EU, sier fagansvarlig for energifleksibilitet i Aneo, Karen Byskov Lindberg.

Viktig arena


Byskov Lindberg er også førsteamanuensis i energisystemanalyse på NTNU, og jobber hver dag med å bidra til energiomstillingen.

– På noen områder ligger vi i Norge og Norden foran EU på fornybarområdet, på andre områder er det motsatt. SmartEn er utvilsomt en viktig arena å være for oss fremover, sier Byskov Lindberg.

SmartEn-nettverket har medlemmer fra hele Europa, mange av dem er store multinasjonale selskaper. Et knippe norske selskaper er i dag også medlemmer, blant dem DNV, Tibber, og Nodes.

Emner

Kategorier

Regions


Det nordiske fornybarselskapet Aneo ble etablert 2022, og eies av TrønderEnergi og HitecVision.

Mens HitecVison har gått inn med frisk kapital i det nye selskapet, har TrønderEnergi lagt sin virksomhet innen vindkraft, energiforvaltning og energitjenester, eiendom, samt en minoritetsandel på cirka 19 prosent av TrønderEnergis vannkraft, inn i Aneo.

Aneo har en investeringskraft på 15 til 20 milliarder kroner i første omgang.

Hovedkontoret ligger i Trondheim.

Kontakter

Kristin Kulseth

Kristin Kulseth

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +4745252348