Gå videre til innhold
Ståle Gjersvold, konsernsjef i TrønderEnergi/Aneo, er selv ordstyrer i debatten "Hvordan kan energibransjen bli relevant i det grønne skiftet?", onsdag 17. august under Arendalsuka.
Ståle Gjersvold, konsernsjef i TrønderEnergi/Aneo, er selv ordstyrer i debatten "Hvordan kan energibransjen bli relevant i det grønne skiftet?", onsdag 17. august under Arendalsuka.

Nyhet -

TrønderEnergi setter agendaen under Arendalsuka

Hva er energiselskapenes rolle i det grønne skiftet? Kan regionale e-verk bli nordiske fornybaraktører? Er TrønderEnergi iferd med å snu opp ned på hele energibransjen?

Svarene får du forhåpentlig på fornybarbåten “Legacy of the Fjords” onsdag og torsdag under Arendalsuka når TrønderEnergi arrangerer to viktige energidebatter – med knallsterke panel. Her må du være! Enten fysisk i Arendal – eller via live-streaming på nettet.
— Vi gleder oss veldig til å være fysisk til stede under Arendalsuka. Energi, miljø, klima og det grønne skiftet henger nært sammen og vi håper å være vertskap for noen av de mest spennende debattene om disse temaene, i Arendalsuka. Vi har fått med oss knallsterke debattanter, i alle fall, så dette lover godt, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsansvar i TrønderEnergi/Aneo, Stig Tore Laugen.

Egen fornybarbåt i Pollen
Sammen med Energi Norge og en rekke aktører i fornybarnæringen, mønstrer TrønderEnergi på Legacy of the Fjords, en av verdens første utslippsfrie og helelektriske cruisebåter, som blir en sentral møteplass for kraftbransjen og politikere under Arendalsuka. Båten ligger svært sentralt plassert, “midt i" Pollen.
— Vi håper flest mulig kommer til fornybarbåten. Vi har plass til 200, og blir med på våre debatter der. Alle andre kan følge det som skjer via en livesending, opplyser Laugen.

Du kan også “varme opp” litt til debattene med å lese denne kronikken i Dagens Næringsliv, som konsernsjef Ståle Gjersvold har på trykk mandag: “Det er en stor elefant i Arendalsuka”.


Dette er TrønderEnergis to arrangementer under Arendalsuka 2022:

Hvordan kan energibransjen bli relevant i det grønne skiftet?

  • Onsdag 17. august kl.11.00-1200.
  • Legacy of the Fjords, Dekk 1 - hoveddekk.
  • Antall plasser i lokalet: 200

FØLG SENDINGEN HER

Hva kan norsk energibransje gjøre for å bidra til det grønne skiftet? Hva er energibransjens rolle og oppgave for å elektrifisere Norge og Norden? Vi har fått med oss et særdeles kompetent panel som tar debatten på elbåten "Legacy of the fjords", som ligger i Pollen.
Cicero-sjef Kristin Halvorsen innleder til debatt med å innlede om hva hun tenker må til, blant annet hvordan få aksept for utbygging og høyere energipriser. Deretter barker debattantene sammen - under ledelse av TrønderEnergis konsernsjef Ståle Gjersvold. Her må du være, dette blir både spennende og lærerikt. Ha mobilen klar, her ligger det også an til Kahoot underveis.

Medvirkende:

  • Tina Bru, 1. nestleder i Høyre/ Stortings-representant, Høyre
  • Kristin Halvorsen, Direktør, CICERO Senter for klimaforskning
  • Hilde Tonne, Konsernsjef, Statnett
  • Kjetil Lund, Vassdrags- og energidirektør, NVE
  • Åslaug Haga, Administrerende direktør, Norwea
  • Ståle Gjersvold (debattleder/ordstyrer), Konsernsjef, TrønderEnergi/Aneo


Kan regionale e-verk bli nordiske fornybaraktører? Står vi overfor en gamechanger i energibransjen?

  • Torsdag 18. august kl.09.30-10.30.
  • Legacy of the Fjords, Dekk 1 - hoveddekk.
  • Antall plasser i lokalet: 200

FØLG SENDINGEN HER

Storparten av kraftproduksjonen i Norge er på offentlige hender. De regionale e-verkene er eid av kommuner og fylkeskommuner.. Hvordan skal disse kunne bidra til å gjennomføre det grønne skiftet? Hvordan skal man få tilgang til kapital til å bygge ut mer fornybar energi? Er det nødvendig å bygge ut mer? Kommunalt eide TrønderEnergi har i vår gått sammen med energifondet HitecVision og etablert et nytt nordisk fornbybarkonsern, Aneo. Ambisjonen er å bli en ledende fornybaraktør i Norden. Er det veien å gå for regionale e-verk? Er det veien vi må gå om vi skal klare å gjennomføre det grønne skiftet? Står vi overfor en gamechanger i energibransjen? Vi har fått med oss et knallsterkt og bredt sammensatt panel og tar debatten om både behov og virkemidler under Arendalsuka - på fornybarbåten "Legacy of the fjords" som ligger i Pollen.
Partner og bransjeansvarlig i PwC, Stian Gårdsvoll, holder en kort innledning om trendene i bransjene, og behovet, for vi slipper debatten og debattantene ene løs.
Debattleder/ordstyrer blir konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsansvar i TrønderEnergi, Stig Tore Laugen. Vi ønsker å involvere publikum, og det blir Kahoot underveis i seansen! Vi byr også på en lett matbit. Dette blir spennende - her må du være!

Medvirkende:

  • Ole Erik Almlid, Administrerende direktør, NHO
  • Stian Gårdsvoll, Partner og bransjeleder for fornybar energi, PwC Norge
  • Ståle Gjersvold, Konsernsjef, TrønderEnergi/Aneo
  • Bernt Reitan Jenssen, Administrerende direktør, Ruter
  • Kikki Flesche Kleiven, Direktør, Bjerknes Centre for Climate Research
  • Kristin Strømskag, Ordfører (Høyre), Frøya kommune
  • Stig Tore Laugen (debattleder/ordstyrer), Konserndirektør kommunikasjons og samfunnsansvar, TrønderEnergi/Aneo

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Kristin Kulseth

Kristin Kulseth

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +4745252348