Gå videre til innhold
Folkefest da olje- og energiministeren besøkte Stokkfjellet vindpark i Selbu

Nyhet -

Folkefest da olje- og energiministeren besøkte Stokkfjellet vindpark i Selbu

Mellom 800 og 1000 personer bidro til å lage folkefest da olje- og energiminister Terje Aasland besøkte Stokkfjellet vindpark i Selbu onsdag ettermiddag.

— Jeg har hatt en helt fantastisk dag. Å få stå på toppen på en vindturbin har vært en drøm, som nå gikk i oppfyllelse. Det var også helt fantastisk å se hvor mange som hadde møtt opp til Åpen dag – og koste seg i vindparken. Dette var moro, sa Aasland idet han forlot Stokkfjellet.


— Stor og rørende opplevelse
På Stokkfjellet var han ikke alene. Det formelig krydde av folk i vindparken som huser 21 vindturbiner, og som i går åpnet for at alle skuelystne kunne kjøre opp på fjellet og komme tett på vindturbinene. Det store oppmøtet og den gode stemningen gjorde inntrykk på olje- og energiministeren. Han hadde ikke planlagt noen tale, men tok spontant ordet foran servicebygget, hvor flere hundre personer satt og koste seg med grillmat og Selbu-smultringer i sola, som Øverbygda idrettslag stilte opp på dugnad og serverte.
— Det er godt å komme hit og se at her er det stor oppslutning om fornybar energi. Jeg sto på toppen av en turbin nettopp. Det var en stor og rørende opplevelse. Jeg er jo selv energimontør i utgangspunktet, og se ned på alle menneskene som bor i bygda, i Selbu kommune. Og stå sammen med noen som har jobben sin her, for dette handler om framtida. Det var en stor og fin opplevelse, sa Aasland til publikum, etter lufteturen 114 meter over bakken.


Årlig tradisjon med grillfest
Han takket videre bygdefolket for deres positive engasjement for vindkraft, og tok til ordet for at åpen dag og grillfest må bli en årlig tradisjon framover.
— Hvis jeg hadde bodd i Selbu, ville jeg hatt denne dagen som en årlig tradisjon. Grillfest på Stokkfjellet, hvert år. Som takk for at dere slutter opp om vindparken. Jeg må bare si tusen takk, dere bidrar til framtida vår, og det setter vi stor pris på. Så gled dere til neste år, da blir det også grillfest, sa Aasland, og høstet unison applaus fra publikum.


— Fornybar kraft er framtida
Aasland er tydelig på at mer vindkraft på land er veien å gå, samtidig som vi må oppgradere vannkrafta vår og bygge ut havvind, nettopp på grunn av det enorme behovet for fornybar kraft i tida framover.
— Fornybar kraft er framtida. Vi trenger å bygge mye mer kraftproduksjon i tida framover for å legge til rette for industri, som batterifabrikker og hydrogenproduksjon, for å kutte klimagassutslippene. Så dette er det vi trenger mer av i tida framover; vindkraft på land. Og vi må bygge ut på en måte hvor kommunene er med på laget og sitter igjen med noe mer, og det jobber vi med og skal sørge for faktisk skjer, sa Aasland.


— Dette var magisk!
Konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsansvar i TrønderEnergi, Stig Tore Laugen, var strålende fornøyd med oppslutningen rundt Åpen dag og olje- og energiministerens besøk.
— Vi hadde tatt høyde for at det kom mange, men hadde ikke drømt om at det ville komme så mange som det faktisk gjorde. Og for en stemning det var på Stokkfjellet, dette var magisk! En stor takk til dugnadsgjengen fra det lokale idrettslaget og alle andre som stilte opp og bidro til at dette ble en folkefest, både for statsråd, lokalbefolkning og oss, sier Laugen.

Emner

Regions

Kontakter

Kristin Kulseth

Kristin Kulseth

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +4745252348