Gå videre til innhold
Aneo og Danfoss utvider satsingen på "Energy as a Service" for dagligvareforhandlere i Danmark

Nyhet -

Aneo og Danfoss utvider satsingen på "Energy as a Service" for dagligvareforhandlere i Danmark

Det nordiske fornybarkonsernet Aneo og det multinasjonale danske teknologikonsernet Danfoss utvider samarbeidet om sin innovative energitjenesteløsning for dagligvarebransjen. Etter en vellykket etablering av selskapet Aneo Retail i Sverige, går reisen nå videre til Danmark.


Innovativ og grønn "alt-i-ett" serviceløsning
ANEO Retail har utviklet en unik tjenestemodell, «Energy as a service (EAAS)», som gjør det mulig for dagligvarebutikker å abonnere på tekniske fasiliteter som en tjeneste.
— Konseptet gir kunden en svært fleksibel løsning som gir tilgang til nytt og energieffektivt utstyr, uten store investeringer og høye forhåndskostnader. Konseptet tilbys med ytelsesgaranti på energi, pålitelighet og driftskostnader, slik at kundene får både sikkerhet for teknisk drift og forutsigbare driftskostnader, sier Kjetil Larsen, daglig i Aneo Retail International.


— Ideell partner for Aneo

Aneo Retail og Danfoss har etablert et joint venture i Sverige i 2022. Nå utvides samarbeidet til Danmark for å styrke satsingen på avkarbonisering i den danske dagligvareindustrien.
— Vi er svært fornøyde med samarbeidet vi har med Danfoss. De bidrar med sitt nettverk og kompetanse, og er en viktig del av selskapets teknologiutvikling, sier Tarje Holskil, konserndirektør for marked og elektrifisering i Aneo.
— Danfoss er på hjemmebane i Danmark og med den markedsposisjonen de har der, og i bransjen generelt, er Danfoss en ideell partner for Aneo Retail. Vi gleder oss til å starte opp og bli kjent med de ulike aktørene i den danske dagligvarebransjen, legger han til.

— Vi er stolte og glade for å etablere samarbeidet med Aneo Retail. “Aneo Solution" er en innovativ tjeneste som gir kundene en bekymringsfri overgang til og drift av de beste kjøle- og frysesystemene på markedet uten behov for investeringer, sier Jürgen Fischer, President Danfoss Climate Solutions.
— Det er en perfekt match å kombinere styrken til Danfoss' førsteklasses kontroll- og IoT-tjenester og Aneo Retails dokumenterte ekspertise innen prosjektledelse og servicestyring.


Utstillingsvindu mot verden
Aneo Retail Denmark skal betjene det danske dagligvaremarkedet og ta et helhetlig ansvar ved å tilby kjøling og andre tekniske installasjoner til dagligvarebutikker som en tjeneste. Selskapet skal jobbe etter samme modell som Aneo har hatt stor suksess med i Norge og Sverige.


Aneo Retail Denmark vil ha hovedkontor sentralt i København og vil være operativ i markedet fra 1. august 2023 – ledet av Kjetil Larsen.


Teknologien og tjenestemodellen til Aneo, vil også bli brukt i Danfoss Smart Store-supermarkedet, som åpner for kunder senere i år. Det toppmoderne supermarkedet ligger rett ved Danfoss' hovedkontor og vil vise vei for hvordan supermarked-kjeder over hele verden kan bygge klimavennlige og bærekraftige butikker med varme- og kjøleteknologier som allerede eksisterer i dag. I tillegg vil dette anlegget fungere som et applikasjonsutviklingssenter der Danfoss vil samarbeide med partnere for å utvikle nye teknologier og utforske grensesnitt i energisystemet rundt energilagring.


For ytterligere informasjon:
Kjetil Larsen, daglig leder Aneo Retail Danmark
Tlf: +47 98208459
E-post: kjetil.larsen@aneo.com

Jonas Hildebrandt, direktør ECS Business Development
Tlf.: +49 151/26264387
E-post: jonas.hildebrandt@danfoss.com


Om ANEO Retail:
Aneo skal investere tungt i fornybar energiproduksjon, elektrifisering og energieffektivisering. Vårt mål er å være en banebryter for det grønne skiftet med vilje og investeringskraft til å utvikle nye grønne verdikjeder. Vi mener det er nødvendig å tenke nytt for å løse de store utfordringene vi står overfor. Aneo Retail er først ute med et innovativt konsept for levering av fullfinansierte energieffektive kjøle- og fryseløsninger, inkludert 24/7 overvåking og support. Selskapet er en viktig samarbeidspartner for over 2000 dagligvarebutikker og bidrar betydelig til det grønne skiftet.


Om Danfoss:

Danfoss utvikler løsninger som øker maskinens produktivitet, reduserer utslipp, reduserer energiforbruket og muliggjør elektrifisering. Våre løsninger brukes på områder som kjøling, klimaanlegg, oppvarming, kraftkonvertering, motorstyring, industrimaskiner, bilindustri, marine og off- og on-highway utstyr. Vi leverer også løsninger for fornybar energi, som sol- og vindkraft, samt infrastruktur for distriktsenergi for byer. Vår innovative ingeniørkunst dateres tilbake til 1933. Danfoss er familieeid, sysselsetter mer enn 40 000 mennesker og betjener kunder i mer enn 100 land gjennom et globalt fotavtrykk på 95 fabrikker.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Kristin Kulseth

Kristin Kulseth

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +4745252348